Eric Boersma nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding met ingang van volgend seizoen

Eric Boersma nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding met ingang van volgend seizoen

17-03-2019 || 21:50:00 || bestuurlijk ||

Terug

Nadat Wymer Bloemhof aangeven had te stoppen met zijn functie als HJO en een andere uitdaging aan te gaan, is het de Technische Commissie gelukt om op korte termijn een nieuwe kandidaat te vinden. Voor het seizoen 2019 - 2020 gaat Eric Boersma deze functie vervullen.

Als HJO gaat Eric door op de ingeslagen weg om onze jeugdtrainers meer vakbekwaamheid te bieden en hierin te ondersteunen. Hiernaast zal hij de jeugdopleiding van FC Burgum voorzien van nieuwe ideeën en bijdragen om deze door te ontwikkelen tot een jeugdopleiding met regionale uitstraling. Eric is 30 jaar en woonachtig in Heerenveen. Hij ziet in deze functie genoeg uitdaging om met zijn kwaliteiten en ervaring onze club te verrijken.  “Ik heb het altijd mooi gevonden om de koppeling tussen het profvoetbal en de amateurtak te leggen. De fusie voetbalclub heeft een waardevolle plaats binnen de gemeenschap van Burgum en daar omheen. Ik ben er trots op, dat ik hier deel van uit ga maken”, aldus Eric.

Zijn eigen voetbalcarrière duurde door een blessure jammergenoeg te kort, maar door de liefde voor de sport heeft hij zijn trainersdiploma’s gehaald. Via diverse amateurclubs is Eric de afgelopen 4 jaar hoofdtrainer geweest van vv Eastermar. Mogelijk zullen leden hem hiervan wel herkennen. Eric is sinds 2010 werkzaam bij sportclub Heerenveen. Hij heeft hier meerdere functies bekleed en is doorgegegroeid naar de functie coördinator jeugdopleiding. De ervaringen die hij hier opdoet en heeft gedaan, neemt hij mee naar onze club. Zo hopen wij onze club verder te professionaliseren en samen door te groeien naar het voetbalbolwerk dat we hier graag willen laten zien.

Wij wensen Eric veel succes en gaan ervan uit dat deze samenwerking zijn vruchten zal gaan afwerpen.

Namens de Technische Commissie,
Ate Ritsma

 

 


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wurkz
Waldpop
Expert Meijer
Wijmenga

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra