Leden en vrijwilligers kiezen voor FC BURGUM spelend in (licht en donker)blauw

Leden en vrijwilligers kiezen voor FC BURGUM spelend in (licht en donker)blauw

03-03-2019 || 14:43:00 || algemeen ||

Terug

Afgelopen vrijdagavond 1 maart  was het zover. De kantine van vvBergum, omgedoopt tot een heus stembureau inclusief de welbekende stemhokjes en stembussen, ging open voor het stemmen op naam en wedstrijdtenue voor de nieuwe fusie voetbalclub. Met name voor de trainende teams van vv Bergum was er vrijdagavond een uur lang tijd om te stemmen. Er werd massaal gebruik van gemaakt. Na afloop van dat uur waren de eerste 58 stemmen al binnen.

Daarna volgde de zaterdag. Al rond 08.00 uur meldden zich de eerste teams met hun leiders voor een stemformulier. De stemming zat er letterlijk goed in. Daar waar menig ouder lid of vrijwilliger zijn/haar keuze in het hokje vastlegde en verder zijn mond hield over de gemaakte keuze, ging het bij de jeugd vaak heel anders. 'Heit, ik stim op FC Burgum en blau' was het soms al voordat degene zijn stemformulier had ontvangen. Of 'Wy hawwe mei ús team ôfpraat dat we FC Burgum en read-swart stimme'. Terwijl weer een ander een lange poos voor de paspoppen met de twee verschillende tenues bleef rond drentelen, voelen of een mouw vóór zich houdend alsof hij wilde beoordelen welke kleur het beste bij hem stond. Het mocht allemaal. Zelf je mening geven, zelf keuzes maken, zelf mee beslissen past in deze tijd en past bij de nieuwe club. Dat bleek ook wel uit de vele belangstellenden. Wat geweldig te ervaren dat leden en vrijwilligers van beide verenigingen bijna allemaal in beweging kwamen. En dat er zoveel betrokkenheid is en dat de wens groot is om er samen een prachtige nieuwe voetbalclub van te maken. Clubliefde noemen ze dat. En clubliefde is ook nodig om de nieuwe vereniging straks goed draaiende te houden met veel vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinatoren Willem en Richard hadden een ludieke prijsvraag uitgezet en presenteerden in de kantine welke vrijwilligersfuncties er zijn en welke werkzaamheden daarbij horen. Een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan. Nadat de laatste stemmer rond 15.00 uur zijn formulier indiende, die net even daarvoor vanuit de auto had gebeld onderweg te zijn en toch graag zijn stem wilde laten gelden, ging het stembureau op slot.  Achter gesloten deuren vond de telling plaats...

Rond 17.00 uur was het bommetje vol in de BCV kantine. Jong en oud had zich verzameld, wachtend op de feestelijke bekendmaking. De 558 stemmen waren geteld! Klaar voor hét moment. Burgemeester Gebben, die het startsein voor onthulling zou gaan geven, telde af; DRIE, TWEE, EEN: in een prachtig filmpje, gecreëerd door Eddie Sprietsma, werd onder applaus en gejuich de naam FC BURGUM  op het grote scherm getoond met daarbij het blauwe tenue en het nieuwe logo.
Daarna was het tijd voor een feestje. Een prachtige dag met een prachtige ontknoping. De naam en de clubkleuren zijn bekend. Nu op naar de ledenvergaderingen waar het definitieve fusiebesluit nog zal moeten klinken.

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Waldpop
Wurkz
Wijmenga
Expert Meijer

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra