Even voorstellen: Vrijwilligerscoördinatoren Richard en Willem

Even voorstellen: Vrijwilligerscoördinatoren Richard en Willem

22-11-2018 || 11:23:00 || algemeen ||

Terug

Toen we afgelopen zomer langs de lijn van het voetbalveld gevraagd werden om ons als vrijwilligerscoördinatoren voor onze voetbalclubs in te zetten, hoefden we niet lang na te denken. We willen beide graag een bijdrage leveren aan de vorming van onze nieuwe Burgumse club, een club waar mensen met passie en plezier samenkomen en samen genieten van het mooiste spelletje dat er is. Een club waar mensen zich thuis voelen en bij willen horen. Via deze weg willen we onszelf kort voorstellen en kort presenteren waar we ons mee bezig zullen gaan houden.

“Mijn naam is Richard de Boer. Vanaf mijn vijfde speel ik al bij BCV, nu al bijna 25 jaar. Voor mijzelf is dit bijna niet voor te stellen. Vanaf de F’jes tot en met de C’s altijd bij BCV en vanaf 2005 nog onder de vlag van BBC mogen voetballen in de B’s en A’s. Nu al jaren actief als voetballer bij BCV 3.
Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren ook meermaals ingezet als vrijwilliger binnen de verschillende verenigingen. Dit altijd doende met als uitgangspunt iets voor een ander te willen doen. Ik heb jeugdelftallen getraind, feesten/playbackshows georganiseerd, de eerst BBC site (bbcombi.nl) deels beheerd en me ingezet als scout bij de jeugd.”

“Ik ben Willem Vlietstra, 27 jaar en van jongs af aan betrokken bij het voetbal in Burgum. Op m´n 7de fietste ik voor de eerste keer met mijn voetbaltas naar het Koningsland en droeg ik vol trots voor de eerste keer het tenue van BCV. Met veel plezier speelde ik van de F’jes t/m de C’s voor BCV. Door een zware bovenbeenblessure die ik in mijn beginperiode bij de B’s opliep speelde ik helaas weinig wedstrijden in het BBC-shirt. Na lang revalideren was er een korte comeback in BCV 3 en in de nabije toekomst hoop ik weer het shirt te kunnen dragen van onze nieuwe Burgumse voetbalclub.
Daarnaast ben ik vanaf mijn 15de binnen BCV en later BBC actief geweest als trainer en leider bij verschillende leeftijdscategorieën, van F4 t/m J019-1. Beter worden en winnen is natuurlijk altijd een doel, maar net zo mooi en belangrijk vind ik het om met elkaar een fantastisch team te smeden en met elkaar (spelers, begeleiders, ouders en supporters) mooie momenten te beleven. Op het voetbalveld, maar ook daarnaast.” 

Onze rol als vrijwilligerscoördinatoren

Afgelopen zomerperiode zijn wij voor deze functie van vrijwilligerscoördinator benaderd door de besturen van Bergum, BCV en BBC. Hier ging een onderzoek van Hilda Beintema en Regina Sleifer aan vooraf naar het huidige vrijwilligersbeleid. Zij kwamen met adviezen voor het verbeteren van het vrijwilligersbeleid, adviezen die wij nu handen en voeten zullen gaan geven. Hierbij hebben we voor onszelf 3 belangrijke speerpunten opgesteld, waarbij we (met het oog op de fusie) alles nu al benaderen alsof we één club zijn.  

Beheren Het eerste doel is om de aanwezige vrijwilligers en potentiële nieuwe vrijwilligers in kaart te brengen en het vrijwilligersbestand goed te beheren. Hierdoor weten we beter wat zich binnen de vereniging afspeelt en kunnen we op tijd inspelen op de (toekomstige) vraag naar extra vrijwilligers. Inmiddels hebben we bijna alle vrijwilligers op ‘papier’, de vervolgstap is nu om een automatiseringssysteem aan te schaffen. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zullen we onze vrijwilligers hier over informeren.

Behouden
Het tweede speerpunt is het optimaliseren van de situatie voor de aanwezige vrijwilligers, waardoor vrijwilligers graag bij de club willen blijven horen. Dit willen we bereiken door aandacht te geven aan bijvoorbeeld de communicatie binnen de club en de manier waarop we zorgen voor waardering naar en het begeleiden van vrijwilligers.

Binden Als derde zullen we ons bezig houden met het werven van nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Hierbij vinden we het belangrijk om het zoeken van nieuwe vrijwilligers altijd in overleg te doen met de bestaande groepen vrijwilligers. Verder denken we o.a. na over manieren om onze club aantrekkelijk te maken door bijvoorbeeld positieve publiciteit en kijken we in samenwerking met andere vrijwilligers hoe we (ouders van) nieuwe leden direct betrokken laten voelen bij onze voetbalclub.

Bij alles wat we gaan doen, hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact en de samenwerking met de vrijwilligers binnen onze club. Alleen door samen te werken en elkaars enthousiasme voor onze club te benutten, kunnen we er voor zorgen dat we nu en in de toekomst een bruisende club zijn met genoeg enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers die het onmisbare fundament van de club vormen.

Help jij mee?

Heb je, nu of in de toekomst, ideeën over (het verbeteren van) het vrijwilligersbeleid? Ken je iemand die mogelijk onderdeel uit zou willen maken van ons team met vrijwilligers? Of lijkt het joú leuk om je in te zetten voor onze club? Laat het ons dan weten, we staan altijd open voor een gesprek en een bakje koffie in de voetbalkantine!

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wijmenga
Expert Meijer
Waldpop
Wurkz

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra