BBC VR2 na een bloedstollende wedstrijd kampioen!

BBC VR2 na een bloedstollende wedstrijd kampioen!

08-05-2018 || 19:08:00 || algemeen ||

Terug

Aan de prachtige maandagavond op 7 mei zou het niet liggen. Een strakblauwe lucht, een avondtemperatuur van rond de 22 graden en veel publiek langs het veld. Zelfs de opkomst van het vrouwenelftal op het veld was al even spectaculair. Enkele supporters heetten de dames welkom met fakkels en confetti. Na de winst van afgelopen zaterdag tegen Hurdegaryp (1-3) mochten de dames op maandagavond flink aan de bak tegen Franeker (3e op de ranglijst). Bij winst van BBC wachtte het kampioenschap. Maar er moest eerst worden gestreden...

In de eerste helft was het aftasten. Beide teams kregen kansen. BBC keepster Annemarie van Kammen kwam goed in actie en behoedde BBC voor een tegengoal. Net voor rust was het Femke Tilkema die de 1-0 maakte. Na de rust kwam Franeker op 1-1 en maakte redelijk snel ook de 1-2. Gelukkig wist Femke wederom te scoren 2-2. Vervolgens werd het 2-3 voor Franeker. Het bleef spannend. BBC volop in de aanval, maar Franeker bleef steeds uiterst gevaarlijk. De BBC dames gingen gretig op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam ook door een goal van Marjan Annema: 3-3. Uiteindelijk was het Lisan Kingma die na een handsbal van Franeker een penalty benutte: 4-3. In de zinderende slotfase werd het publiek getrakteerd op een 8e goal in deze wedstrijd, het was Hanna Korvemaker die de 5-3 binnen schoot. Niet lang daarna floot scheidsrechter Gauke Haayma het eindsignaal, waarna het feest los barste!

Het werd een geweldige voetbalavond en een prachtige opsteker voor het vrouwenvoetbal.
Alle dames van BBC VR2, trainer Jan Willem Bennemeer en leider Ewoud van der Bie van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! 

Zie ook wedstrijdverslag op kanaal30: klik hier


 

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Expert Meijer
Wijmenga
Wurkz
Waldpop

Advertentie

ING
Univé
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra