Dinges

Dinges

27-11-2016 || 21:56:00 || JO15-2 ||

Terug

Dinges
De ‘analisten’ van Studio Voetbal hadden hun lesje geleerd. Ondanks het verlies tegen Terschelling JO15-1 Gd, prezen zij de kwaliteiten van BBC JO15-2 bijkans de hemel in. Een beetje overdreven, er was tenslotte wel gewoon verloren, maar de Voorzitter wist dat zijn jongens vanaf nu het respect zouden krijgen dat zij verdienen. Het gaf de Voorzitter hetzelfde voldane gevoel dat hij altijd heeft na het eten van een lekkere stamppot boerenkool met spekjes, zoals zijn vrouw die in de wintermaanden regelmatig op de tafel zette. Heerlijk!

De trainers hielden zich hier verder niet bezig met Studio Voetbal en de boerenkool van de Voorzitter. Zij hadden de nodige zorgen. Sietse Hessel was gelukkig voldoende hersteld, maar Jelmer en Folkert waren niet helemaal okselfris en konden naar verwachting geen hele wedstrijd spelen. Vervelend, maar erger was dat Calvin bij een heuse ‘Erik Pieters’ actie betrokken was geweest. Zijn beide handen zaten in het verband nadat hij dwars door een ruit was gegaan. Gelukkig niet al te ernstig, er waren geen pezen en zenuwen geraakt, maar voorlopig kon Calvin natuurlijk niet spelen. Voor twee spelers van het opleidingsteam, de JO15-1, natuurlijk een uitgelezen kans om zich te laten zien in de hoofdmacht. Jurgen Douwes, al meerdere keren actief voor de JO15-2 en Jordy van der Woude waren de gelukkigen. Vooral Jordy was erg blij over de uitverkiezing die zijn debuut voor het grote JO15-2 betekende. “Dit is haast net zo lekker als Pizza met extra kaas”, aldus Jordy die kennelijk niet van boerenkool met spekjes houdt.

De wedstrijd tegen SC Berlikum JO15-1 kwam mede door de noodzakelijke omzettingen wat langzaam op gang. Het deskundige publiek voelde dit natuurlijk feilloos aan en besloot hun team rond de 20e minuut te ‘helpen’ door allerlei goedbedoelde aanwijzingen te geven. “Hé Dinges! Je moet de bal eerder op Dinges spelen! Nee, niet op Dinges, maar op Dinges!!”. De spelers keken elkaar niet begrijpend aan en werden natuurlijk afgeleid door de ‘aanwijzingen’ waarvan ook deze supporter geen chocolade kon maken. De verwarring bij de JO15-2 leidde binnen twee minuten tot twee treffers voor Berlikum JO15-1: 2-0. De trainers gebaarden druk naar de fans dat zij zich verder van deze goedbedoelde aanwijzingen moesten onthouden en de fans wezen schuldbewust naar elkaar. “Nee hoor, ik zei niets. Het was Dinges die wat zei en die andere Dinges ook”. Maar het kwaad was al geschied. Berlikum JO15-1 groef zich na deze verrassende voorsprong steeds verder in en wist de voorsprong zodoende tot de rust vast te houden.

Na de ‘thee’ kwam BBC JO15-2 sterk uit de kleedkamer. De trainers hadden hen opgedragen zich niet meer aan de fans te storen en uitsluitend nog naar de aanwijzingen van de trainers te luisteren. Dat bleek te helpen. BBC JO15-2 zette constant druk in alle linies en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de aansluitingstreffer gescoord zou worden. In de 7e minuut na rust werd een aanvaller van BBC JO15-2, deze supporter kon zo snel niet zien wie het was maar volgens mijn buurman was het Dinges,  onreglementair afgestopt; penalty! Jordy nam zijn kans waar en knalde de bal vol… op de keeper! Gelukkig was Jurgen er als de kippen bij om de rebound alsnog in het net te tikken: 2-1.

De ban was gebroken de JO15-2 rook bloed. De ene na de andere aanval was het gevolg en in de 12e minuut leek een prachtig cross geschoten bal van Emile het doel in te zeilen. Gezichtsbedrog, helaas: de bal vloog rakelings langs de voor BBC JO15-2 verkeerde kant van de kruising. Even later was Jurgen dichtbij zijn tweede treffer, maar hij kreeg de bal uit een vrije trap van Jordy slechts met de hand onder controle en dus werd deze poging terecht door de goed leidende scheidrechter afgefloten.

Vijf minuten voor tijd leek SC Berlikum JO15-1 dan toch te bezwijken onder de grote druk. Een speler van SC Berlikum werd met geel voor de resterende minuten van de wedstrijd naar de kant gestuurd wegens een natrappende beweging. Helaas kon BBC JO15-2 het numerieke overwicht in deze laatste minuten niet verzilveren. SC Berlikum JO15-1 hield met kunst- en vliegwerk staande en liet de fans van BBC JO15-2 met een kater achter. Dinges had hen vandaag de das omgedaan….

Een supporter  
 

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wijmenga
Expert Meijer
Wurkz
Waldpop

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra