Nuttig verlies

Nuttig verlies

14-11-2016 || 08:42:00 || JO15-2 ||

Terug

De verpletterende 9-1 overwinning van BBC JO15-2 op tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-2d was het gesprek van de dag tijdens Studio Voetbal . Natuurlijk beweerden de ‘analisten’ bij hoog en bij laag dat zij altijd al de geweldige kwaliteiten van BBC JO15-2 hadden onderkend, maar de Voorzitter wist wel beter. Zij JO15-2 had de ‘analisten’ even goed op hun plek gezet!

De keerzijde was echter wel dat AS Roma, Barcelona én PSG hadden aangekondigd scouts te sturen naar de wedstrijd tegen Terschelling JO15-1 Gd. Lastig, zo vlak voor de winterstop. De Voorzitter wilde natuurlijk niet dat hij in deze transferperiode nog met een agressief overnamebod op één of meerdere spelers geconfronteerd zou worden. Hij drukte de trainers dan ook het hart het rustig aan te doen. Liever een paar verliespunten dan straks de halve selectie in de uitverkoop!

Een wedstrijd op een eiland is voor de spelers en fans natuurlijk altijd wat bijzonders. Besloten werd dan ook een compleet dagprogramma te koppelen aan deze wedstrijd waarbij ook de trouwe supporters konden aansluiten. De veerboot en een fors aantal exclusieve taxibussen werden afgehuurd en na een gezamenlijke lunch kon om 12.45 uur afgetrapt worden op een winderig sportpark in Midsland.  Omdat Sietse-Hessel een dag voor de wedstrijd geblesseerd was geraakt, mocht Lútsen de Haan van de JO17-4 zijn debuut maken bij de JO15-2. ”Ik ben ongelooflijk blij en trots dat ik deze kans krijg”, verklaarde de talentvolle voorhoedespeler aan de internationale vakpers tijdens de voorbeschouwingen. “Eindelijk kan ik op het hoogste niveau laten zien wat ik kan”.     

Voor de argeloze toeschouwer leek BBC JO15-2 nogal slap van start te gaan. Deze supporter had echter direct in de gaten wat er aan de hand was: hij herkende de scouts van diverse internationale topclubs die zo onopvallend mogelijk een plekje op de tribune hadden ingenomen. Het was duidelijk dat ook de trainer de scouts had opgemerkt en daarom zijn ploeg de opdracht gaf er niet direct ‘vol’ in te gaan. Een slimme zet, maar het betekende wel dat BBCJ)15-2 al na zes minuten op achterstand kwam te staan als gevolg van een misverstand in de verdediging: 1-0. Amper vier minuten was het alweer raak. Uit een scrimmage voor de goal prikte de spits van Terschelling JO15-1 Gd de bal langs Sander: 2-0.

Het thuispubliek wist niet wat hen overkwam. Binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong tegen de beste ploeg van het land. Wat een weelde! Aan de andere kant klonk er enig gemor bij de fans van BBC JO15-2 die hun ploeg natuurlijk liever dominant zagen spelen. “Slappe hap”, mompelde één van de fans die verrassend veel deed denken aan Averell Dalton uit de Lucky Luke strips. “Drama”, vond een andere fan die net boven de dranghekken uitkwam en zo voor Joe Dalton had kunnen doorgaan. Ze hadden gelijk, natuurlijk. Het was een slap begin van de wedstrijd voor BBC JO15-2, maar het effect was wel dat de scouts wat minder geïnteresseerd leken te zijn in de wedstrijd en zich meer vergaapten aan de helikopter die zojuist was gearriveerd. Welke hoogwaardigheidsbekleder zou daar uit komen?

De trainer zag dat zijn opzet was geslaagd en liet de teugels een beetje vieren. BBC JO15-2 mocht even laten zien waar zij toe in staat zijn. Dat was niet aan dovemans oren gericht:  het hele elftal begon als bij toverslag goed te draaien en Emile was met een prima actie dicht bij de 2-1. De keeper van Terschelling JO15-1 Gd voorkwam de ‘zekere’ treffer van de volkomen vrijgespeelde Emile echter op miraculeuze wijze. De druk op de goal van Terschelling JO15-1 Gd bleef echter onveranderd groot. Elke bal was voor BBC JO15-2 en de fans gingen er even goed voor zitten: dit was hun BBC JO15-2!

In de 21e minuut was het wederom Emile die dicht bij een treffer was. Zijn verwoestende schot spatte op de lat uiteen. Terwijl de lat nog natrilde, was Dylan er als de kippen bij om met een fantastische omhaal de bal in de linker kruising te knallen: 2-1. De scout van AS Roma verslikte zich bijna in de koffie, die voor een echte Italiaan toch al nauwelijks te pruimen was, en vroeg aan zijn collega van PSG wat Zlatan Ibrahimovic nu ineens bij BBC JO15-2 deed. Die was toch van PSG naar Manchester United gegaan? BBC JO15-2 wilde nu duidelijk snel orde op zaken stellen en bleef in de hoogste versnelling het arme Terschelling JO15-1 Gd overlopen. Met kunst en vliegwerk bleven de eilanders echter overeind. Marinus was nog het dichts bij de gelijkmaker, maar hij raakte een strakke voorzet van Emile net verkeerd, waardoor de bal naast het doel belandde.

De rust werd op deze manier met 2-1 bereikt. Na de thee ging BBC JO15-2 verder met het zoeken naar de gelijkmaker. Er werd ongelooflijk veel druk gezet en ‘de Daltons’ aan de kant, naast ‘Averell ‘ en ‘Joe’ waren nu ook ‘William’ en ‘Jack’ aangeschoven, stonden uit pure opwinding op en neer te springen alsof zij een springveer hadden ingeslikt. Diverse corners van de linker en de rechterkant zorgden voor veel gevaar in het strafschopgebied van Terschelling JO 15-1 Gd. Een kopbal van Lútsen uit één van die corners, die deze supporter al geteld had, ging slechts centimeters naast.      

De scouts waren intussen allemaal weer bij de les en penden hun notitieboekjes gretig vol. De trainer had dit ook opgemerkt en seinde naar zijn aanvoerder Jelmer dat het tijd was de rem er weer even op te gooien. De aanwijzingen van de trainer werden direct en professioneel opgepakt door het team en Terschelling JO15-1 Gd kreeg tot hun stomme verbazing plotseling alle ruimte. Het leidde in de 49e minuut tot de verrassende 3-1. ‘Slappe hap!”, schreeuwde ‘Joe’  en hij kreeg direct bijval van de overige ‘Daltons’. 

Teleurgesteld borgen de scouts hun pen en notitieblokje op. De spelers van BBC JO15-2 speelden te wisselvallig om voor hun club interessant te zijn. Zij hadden het wel gezien en spoedden zich naar de uitgang om de eerstvolgende boot naar het vast land nog te kunnen halen. Hun vertrek bleef niet onopgemerkt en op aanwijzing van de trainer schakelde BBC JO15-2 weer een tandje bij. Een kopbal van Folkert uit een corner van Calvin ging rakelings voorlangs en een vrije trap van Emile op zeker 25 meter van de goal leek direct in het doel te verdwijnen. De scheidsrechter en de grensrechter oordeelden echter dat de bal net voor de lijn door de keeper uit zijn doel werd getikt. Deze supporter kon dat niet goed zien maar heeft geen enkele reden aan het oordeel van de arbitrage, die deze keer uitstekend was, te twijfelen.

De aanhoudende druk werd Terschelling JO15-1 Gd uiteindelijk toch te machtig. Uit één van de vele voorzetten aan de linkerkant van Calvin, was het uiteindelijk wederom Dylan die in de 68e minuut de 3-2 aantekende. Het doelpuntging direct viraal via Twitter en de ‘Daltons’ geloofden er weer helemaal in. Het zou allemaal toch nog goed komen!  Dat kwam het echter niet. Er was te weinig tijd om de achterstand nog ongedaan te maken ondanks de geweldige druk die BBC JO15-2 na de aansluittreffer neerlegde. Iedereen ging mee naar voren, waardoor de hele verdediging open lag. Uit een afgeslagen aanval kon Terschelling JO15-1 Gd dan ook counteren en, het moet gezegd worden, bekwaam de voor hen bevrijdende 4-2 op het scorebord zetten in de dying seconds van deze enerverende pot. Goed: BBC JO15-2 had de wedstrijd verloren, maar de spelers blijven in ieder geval voorlopig behouden voor de club. Een nuttig verlies.  De Voorzitter kan tevreden zijn.

Een supporter.


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wurkz
Expert Meijer
Waldpop
Wijmenga

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra