Negen

Negen

07-11-2016 || 08:38:00 || JO15-2 ||

Terug

De stoom kwam de Voorzitter uit de oren. De analisten van Studio Voetbal hadden de klinkende overwinning van de JO15-2 tegen Hardegarijp JO15-2d afgedaan als een incident. Een wedstrijd die ook zo maar een andere uitslag had kunnen hebben; BBC JO15-2 zou gewoon geluk hebben gehad. “Een weinig overtuigende overwinning. De JO15-2 is gewoon niet in staat echt het verschil te maken”.  

Dit kon de Voorzitter niet over zijn kant laten gaan. Zelfs zijn vrouw, die weinig verstand van voetbal had, was enthousiast geweest. Die ‘analisten’ moest een lesje geleerd worden! Hij riep nu naast de trainers ook de leiders bij zich. Het was jammer voor de Leeuwarder Zwaluwen JO15-2d, maar er moest nu echt een statement worden gemaakt. Dubbele cijfers was niet nodig, de Voorzitter zat natuurlijk ook niet te wachten op allerlei vervelende Italiaanse scouts natuurlijk, maar alle remmen mochten los! Om zijn intenties kracht bij te zetten, gaf de Voorzitter toestemming om wederom Jurgen Douwes op te roepen als gastspeler. Een duidelijk signaal!

BBC JO15-2 stond dan ook te trappelen van ongeduld tegen de Leeuwarder Zwaluwen JO15-2d. Vandaag zou voetbalgeschiedenis geschreven worden. Binnen twee minuten was het al raak. Sietse-Hessel scoorde uit een heerlijke scrimmage een echte spitsengoal: 1-0. Een deel van het publiek was nog niet eens in het stadion gearriveerd, toen de 2-0 al op het bord stond. Een geweldige rush op rechts van Emile werd door Dylan in één keer op de slof genomen. Een ABSOLUTE wereldgoal!!! De Voorzitter stak tevreden de brand in een veel te dure sigaar: hier zouden ze bij Studio Voetbal niet van terug hebben!

BBC JO15-2 gaf de tegenstander geen enkele rust en een geweldig Schot van Hindrik van zeker 25 meter leek strak in de kruising te verdwijnen. Met een uiterste krachtsinspanning wist de keeper de bal echter uit zijn doel te zweven wat een terecht applaus van de echte liefhebbers opleverde. Na een afgekeurde treffer van Sietse-Hessel wegens buitenspel, was het deze speler die even later toch voor de 3-0 tekende na een aanval over zeker vijf schijven. De snelle spits, begeerd door Inter én AC Milan, scoorde even later ook het vierde doelpunt van BBC JO15-2 na een strakke voorzet van Emile. Even daarvoor had de tegenstander iets terug gedaan uit een vrije trap die onhoudbaar voor Sander in de rechter bovenhoek verdween, zodat de rust met een comfortabele 4-1 werd bereikt.

Tegen zijn gewoonte in, begaf de Voorzitter zich in de rust naar de kleedkamers. Hij liet er geen misverstand over bestaan dat BBC JO15-2 nu niet mocht verslappen. Er moest vandaag met ruime cijfers gewonnen worden om de ‘analisten’ van Studio Voetbal voor eens en altijd het zwijgen op te leggen. Zijn woorden hadden het gewenste effect…

Na de ‘thee’, ging BBC JO15-2 op dezelfde voet verder. Een geweldige vrije trap van Ynze kon door Dylan net niet goed verwerkt worden, maar even later scoorde de spits toch zijn tweede en BBC’s vijfde doelpunt: 5-1. BBC JO15-2 verslapte geen moment en hield het tempo moordend hoog. Het arme Leeuwarder Zwaluwen JO15-2d wist niet wat hen overkwam en kon alleen maar proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. De weer ijzersterk spelende Calvin zorgde voor de 6-1 én de 7-1 al was de laatste goal eigenlijk een eigen doelpunt van een verdediger van Leeuwarder Zwaluwen JO15-2d die een voorzet van Calvin verkeerd beoordeelde.

De koek was nog niet op. Uit een voorzet van Emile leek Dylan buitenspel te staan. Het spel mocht echter doorgaan, waarna Dylan op eenvoudige wijze de 8-1 kon aantekenen. De Voorzitter kon er niet mee zitten.  Zijn BBC JO15-2 liet geen spaan heel van de tegenstander én de ‘analisten’ van Studio Voetbal. Het was een heerlijk gevoel! Dat gevoel werd bovendien nog een stukje beter toen Calvin in de slotminuut met een schitterend doelpunt na Sietse-Hessel en Dylan ook voor zijn hattrick tekende: 9-1. Negen doelpunten. De Voorzitter kon tevreden zijn.

Een supporter 

 


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Expert Meijer
Wurkz
Waldpop
Wijmenga

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra