Orde op zaken

Orde op zaken

31-10-2016 || 08:33:00 || JO15-2 ||

Terug

Na twee opeenvolgende nederlagen, begon de Voorzitter toch een beetje zenuwachtig te worden. Natuurlijk, het was niet de beste periode geweest, maar dat de analisten van Studio Voetbal in hun laatste uitzending openlijk vraagtekens stelden bij de kwaliteiten van zijn JO15-2, raakte hem diep. Wat dachten ze wel!

De Voorzitter gaf de trainers dan ook opdracht tegen Hardegarijp JO15-2d orde op zaken te stellen. Jelmer, die een aanbieding van PSG had gekregen, ontbrak en ook Jorrit mocht vanwege zijn schorsing nog niet spelen. De trainers hadden daarom Inez van der Veen en Jurgen Douwes weer opgeroepen. Een mooie beloning voor hun eerdere prima optredens in de JO15-2!

Hoewel BBC JO15-2 vanaf het begin goed druk zette, kwam de wedstrijd wat langzaam op gang. Een tactische ingreep van de trainers, Inez naar de back en Emile rechtsvoor, bracht direct meer dynamiek in het spel en in de 28e minuut was de ban definitief gebroken. Uit een prima corner van Emile scoorde Dylan op weergaloze wijze. GOOOOAAAALLLLL!!!! BBC JO15-2 had de tegenstander bij de strot en liet niet meer los. De ene na de andere aanval golfde door het stadion. Een geniale steekpass van Marinus op Dylan werd door de fans al geteld, maar de keeper van de tegenstander verkleinde zijn goal goed, zodat uiteindelijk slechts een corner resteerde. Een verwoestende knal van Emile ging rakelings voorbij en een prachtige strakke voorzet van Calvin werd met meer geluk dan wijsheid door de keeper onschadelijk gemaakt. Het was een klein mirakel dat het bij rust nog slechts 0-1 stond…

Na de thee leek de oude voetbalwet, als je zelf de kansen niet benut, dan valt de goal aan de andere kant, bijna waarheid te worden. Vanuit het niets kreeg Hardegarijp JO15-2d een enorme kans, maar de spits faalde jammerlijk en schoot de bal voor open doel hoog over. Gelukkig pakten ‘onze jongens’ het hierna weer goed op en liet de 0-2 niet lang op zich wachten. He was opnieuw Dylan die uit een strakke voorzet van Calvin het doel wist te vinden. De Voorzitter balde zijn vuist en kon een lach niet onderdrukken. Wat zouden ze hier van zeggen, die ‘analisten’ van Studio Voetbal!

Hoewel BBC JO15-2 duidelijk de meerdere was, bleef het een spannende wedstrijd en dat is zeker een verdienste van de tegenstander. Een prima afstandsschot spatte op de lat uiteen en even later kreeg de thuisclub tot ieders verbazing een penalty na een, op het oog, correcte verdedigende actie. Sander zat er goed bij, maar de penalty was hard en zuiver ingeschoten: 1-2. BBC JO15-2 ging professioneel om met deze tegenslag en bleef uitstekend verzorgd voetbal spelen. De verslaggever van Rûnwei Sport kwam superlatieven tekort om het spel van het beste clubteam ter wereld te beschrijven. Uit een uitstekende actie van Calvin, vandaag de koning van de assists, wist Marinus met links de bal in de uiterste linkerhoek te prikken. Een echte beauty; de verslaggever van Rûnwei Sport moest bijna zaan het zuurstof! 

Een weifelend uitkomende Sander, zijn enige foutje in deze wedstrijd, bracht de spanning ogenschijnlijk nog even terug (2-3), maar echt spannend werd het niet meer. BBC JO15-2 was simpelweg te sterk en speelde de wedstrijd soeverein uit. Toch moest de mooiste actie nog komen. Sietse-Hessel caramboleerde via beide doelpalen, Dylan én een tegenstander in de goal: 2-4. De oude meester Ceulemans, een jeugdheld van deze supporter, zou zich er niet voor geschaamd hebben!

Kort na deze wereldgoal floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. BBC JO15-2 had orde op zaken gesteld. Daar kon nu niemand meer aan twijfelen.

Een supporter.    


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Expert Meijer
Waldpop
Wurkz
Wijmenga

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra