Déjà Vu

Déjà Vu

29-10-2016 || 01:33:00 || JO15-2 ||

Terug

Déjà Vu

Het experiment om spelers van de JO15-1 ervaring op te laten doen in de JO15-2, was de Voorzitter goed bevallen. De wedstrijd tegen SJO Warga WWS JO15-1 ging weliswaar verloren, maar de spelers van de JO15-1 hadden zich prima aangepast aan het hoge niveau van de JO15-2. Het verlies was te wijten aan domme pech en  twee ongelukkige penalty’s. De kans dat dit weer zou gebeuren, was natuurlijk te verwaarlozen.

Tegen Friese Boys JO15-1 mochten Inez  van der Veen en Tycho de Jong dan ook hun debuut maken. Om de JO15-1 te compenseren, had de Voorzitter geregeld dat Emile een helft met hen mee zou spelen. De snelle aanvaller scoorde vrijwel direct en leidde de JO15-1 naar een mooie 6-0 overwinning tegen SWZ Boso Sneek JO15-1. Een mooie opsteker voor die ploeg!

De trainers hadden de JO15-2 opgedragen om goed vanuit de organisatie te spelen. De spelers voerden deze opdracht perfect uit en de fans gingen er even goed voor zitte… staan. Vandaag zou de JO15-2 zonder twijfel de drie punten binnenslepen! Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 12e minuut was het dan ook raak. Calvin zette goed door aan de rechterkant en leverde een puike voorzet af die Sietse-Hessel op waarde wist te schatten: 1-0. De verslaggever van RTV Kanaal 30 at in pure extase de helft van zijn microfoon op en de Voorzitter keek tevreden in het rond. Dit was zijn JO15-2!

De verwachting was dat de 2-0 snel zou volgen. Diverse kansen bleven echter onbenut en dus trad een oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet benut, dan scoort de tegenstander.  Tien minuten voor rust viel dan ook de 1-1, al leek er een zweem van buitenspel aan het doelpunt te hangen. Even dacht deze supporter dat de JO15-2 het lastig zou krijgen, maar de ploeg pakte deze tegenslag goed op. Het spel bleef onveranderd goed en vlak voor rust pikte de mee opgekomen Folkert  een afgeslagen bal op die hij vol overtuiging in de touwen joeg: 2-1. Het rustsignaal van de scheidsrechter was door de het gejuich van de fans nauwelijks te horen!

Na de ‘thee’ was het weer alles JO15-2 wat de klok sloeg. De fans kwamen ogen tekort: wat een geweldige voetbalshow werd hier neergezet! Het was wachten op de 3-1 die zeker zou vallen, maar de eerste aanval van de bezoekers na rust leidde tot een ongelukkige handsbal: penalty! De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en tot ieders verbijstering stond daar zo maar de 2-2 op het bord. Nog geen minuut later kreeg BBC JO15-2 alweer een strafschop tegen! Deze supporter kreeg een akelig gevoel van déjà vu: in twee opeenvolgende wedstrijden twee strafschoppen tegen krijgen; hoe is het mogelijk?  Helaas werd ook deze strafschop benut, zodat de ongelooflijke 2-3 een feit was. Dit was zelfs voor de BBC JO15-2 teveel gevraagd om op te vangen. Er is nu eenmaal een grens aan de veerkracht van iedereen; dat geldt zelfs voor de beste voetballers van de wereld.  

Een supporter.


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Waldpop
Wijmenga
Wurkz
Expert Meijer

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra