BBC JO15-2 toont veerkracht

BBC JO15-2 toont veerkracht

14-10-2016 || 16:27:00 || JO15-2 ||

Terug

BBC JO15-3 toont veerkracht

Voor de inhaalwedstrijd tegen SJO Warga WWS JO15-1 hadden de trainers Jorrit na zijn rode kaart uit voorzorg op de tribune laten plaatsnemen in afwachting van een schorsing door de bond. Ook Emile stond de eerste helft langs de kant in verband met zijn gele kaart. Vervelend voor de spelers en het team, maar wel begrijpelijk natuurlijk.

De trainers hadden nauwelijks de tijd gehad om BBC JO15-2 weer op het juiste spoor te krijgen na de wedstrijd tegen Frisia JO15-3 en het was dan ook even afwachten hoe de ploeg er bij stond. Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog even scherp getraind en deze supporter zag toen al dat het goed zat: deze klasse spelers waren echte professionals! Aangezien Jelmer ook nog niet helemaal fit was, hadden de trainers twee talenten uit de opleidingsploeg JO15-1 opgeroepen. Jurgen Douwes bekende van pure opwinding de hele nacht niet geslapen te hebben en Lars Douma sprak over een droom die uitkomt. Mooi te zien dat ook deze spelers de kans krijgen zich bij het grote BBC JO15-2 in de kijker te spelen!

De wedstrijd ging lang gelijk op. Hendrik werkte zich als altijd een slag in de rondte en ook Wopke leek onvermoeibaar. SJO Warga WWS JO15-1 is zeker geen slechte ploeg, maar ook zij zagen dat BBC JO15-2 toch echt een maatje te groot is. Oogstrelende combinaties over links én rechts, een ijzersterke verdediging en een keeper die nu al nadrukkelijk genoemd wordt als opvolger van de tegenvallende Stekelenburg bij Oranje: wat een weelde. Dat moest zich gewoon uitbetalen in een doelpunt!

Dat doelpunt kwam er dan ook na een kleine 20 minuten spelen. Sietse-Hessel kwam op pure snelheid door aan de linkerkant en zijn messcherpe voorzet werd door Calvin op waarde geschat: 1-0. Het stadion stond op zijn grondvesten te schudden en de fans klapten hun handen stuk. Wat een geweldig doelpunt en wat liet BBC JO15-2 hier een veerkracht zien. De vervelende ervaring tegen Frisia JO15-3, slechts twee dagen eerder, leek helemaal verwerkt te zijn en dat is een groot compliment voor de spelers én de trainers. Deze supporter zag de Voorzitter dan ook een traantje wegpinken en hield het zelf ook maar met moeite droog…

Niet lang na de 1-0 was het alweer raak. Een scrimmage voor de goal leidde tot een eigen doelpunt van SJO Warga WWS JO15-1: 0-2. Even spookte een herhaling van de voorgaande wedstrijd door het hoofd van deze supporter. Ook toen werd het immers 2-0 voor BBC JO15-2 na een eigen doelpunt van de tegenstander, waarna van alles mis begon te gaan. Het zal toch niet…

Na rust ging BBC JO15-2 vol op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Dat kostte duidelijk veel energie waardoor diverse spelers zichtbaar vermoeid raakten. Dat maakte het schakelen van aanval naar verdediging voor de middenvelders lastig, waardoor BBC JO15-2 kwetsbaar werd. In de achtste minuut na rust werd die kwetsbaarheid pijnlijk duidelijk.  BBC JO15-2 voerde de druk op en was dicht bij het zo vurige gewenste derde doelpunt toen een afgeslagen bal leidde tot een snelle uitbraak waarbij het middenveld van JO15-2 uiteengeslagen werd: 2-1.

Nog niets aan de hand, natuurlijk. Gewoon een tandje terug en de voorsprong verdedigen, leek het devies. Maar dit is BBC JO15-2! De ploeg die altijd dominant speelt en een wedstrijd onder geen beding rustig uit wil spelen. Deze instelling heeft de ploeg groot gemaakt en direct na de 2-1 waren er dan ook weer de nodige kansen en halve kansen om de marge weer op twee te brengen. Met kunst – en vliegwerk wist SJO Warga WWS JO15-1 dit te voorkomen, ondertussen loerend op de counter.  Dat bleek te werken. Uit een counter werd een doorgebroken speler van SJO Warga WWS JO15-1 ongelukkig door één van onze spelers geraakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Sander raakte de bal nog wel, maar de penalty verdween toch in het net: 2-2. Even later werd het zelfs 3-2. Ongeloof op de tribunes, maar deze supporter begreep het wel. BBC JO15-2 wilde te graag laten zien dat zij het beste voetbal spelen, wat ook ontegenzeggelijk het geval is, en smeet daartoe iets teveel met hun krachten. Jammer, maar wel een goede les!    

In de laatste minuut leek het allemaal nog een tandje erger te worden toen de scheidsrechter voor een tweede, ook nu weer terechte, strafschop floot. Sander liet echter zien dat zijn naam volkomen terecht in verbad wordt gebracht met het Nederlands elftal en stopte de bal op fraaie wijze. Direct daarna was de wedstrijd afgelopen en bleef deze supporter met een dubbel gevoel achter. De drie punten die lang zeker leken waren BBC JO15-2 ontglipt, aar de ploeg had wel een geweldige veerkracht laten zien. Uiteindelijk is dat natuurlijk de echte winst van deze enerverende voetbalavond.

Een supporter.


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wijmenga
Expert Meijer
Wurkz
Waldpop

Advertentie

ING
Univé
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra