Rood!

Rood!

09-10-2016 || 20:41:00 || JO15-2 ||

Terug

Rood!

De wedstrijd tegen koploper  Frisia JO15-3 zal niet snel vergeten worden. De trotse koploper (10 punten uit 4 wedstrijden) wist natuurlijk ook wel dat deze stand slechts een momentopname was. BBC JO15-2 had er vorige week immers geen misverstand over laten bestaan dat zij de te kloppen ploeg zijn. Puur op voetballend vermogen zou Frisia JO15-3 het afleggen, zoveel was duidelijk. Deze wedstrijd moest dan ook anders aangepakt worden…

De intenties van Frisia JO15-3 waren vanaf het begin duidelijk. De spelers van BBC JO15-2 werd geen centimeter ruimte gegund. Dat kostte natuurlijk veel kracht en na een minuut of 15 werd al duidelijk dat Frisia JO15-3 dit nooit een hele wedstrijd vol kon houden. BBC JO15-2 paste zich aan, liet de bal het werk doen en speelde de tegenstander op die manier helemaal uit elkaar. Het eerste Burgumer doelpunt leek slechts een kwestie van tijd.

In de 20e minuut was het dan ook raak. Chris stuurde met een sublieme pass  Marinus weg op links. Die zette de turbo aan, stuurde twee tegenstanders het bos in en vuurde een kanonskogel af die in de linkerbovenhoek verdween: 0-1. GOOOAAALLLL!!!! Wat een geweldige actie en wat een manier om Frisia JO15-3 te laten zien hoe het spelletje gespeeld moet worden!

Frisia JO15-3 gaf echter niet op en dat siert de ploeg natuurlijk. Sommige acties waren echter duidelijk over de schreef. Zo kwam Jelmer lelijk ten val op zijn hoofd na een onbesuisde actie van een tegenstander. De scheidsrechter liet echter (te) veel toe waardoor dergelijke charges onbestraft bleven. Gelukkig bleef BBC JO15-2 voetballen en de druk er op houden. In de 30e minuut brak Calvin op indrukwekkende wijze door op rechts. Zijn voorzet leek Dylan te bereiken, maar een verdediger van Frisia JO15-3 kon nog net een voet tegen de bal zetten om vervolgens tot zijn ontzetting te constateren dat de bal achter de eigen keeper verdween: 0-2. Niet een doelpunt om al te uitbundig te vieren, maar wel het gevolg van het dominante spel van BBC JO15-2.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn en de talrijke meegereisde fans van BBC JO15-2 zetten onder aanvoering van een glunderende Voorzitter de wave al in. De drie punten waren zo goed als zeker! Een moment van onachtzaamheid in de verdediging leidde echter binnen de minuut tot de onverwachte 2-1. Nog niets aan de hand, natuurlijk, maar Frisia JO15-3 putte wel moed uit deze onverwachte meevaller en schakelde voor de resterende drie minuten voor de rust nog een paar tandjes bij. Wat vervolgens gebeurde had weinig meer met voetbal te maken…

Jorrit, soeverein als captain van de ploeg, won zijn zoveelste duel waardoor zijn directe tegenstander kennelijk gefrustreerd raakte. Voor deze supporter het goed en wel in de gaten had, schopte de speler Jorrit hard tegen de schenen. De scheidsrechter leek het wel te zien, maar greep wederom niet in en toen de tegenstander ook nog eens begon te slaan, liet ook Jorrit zich niet onbetuigd. Begrijpelijk misschien, maar wel onverstandig en fout. Nu beide spelers rake klappen hadden uitgedeeld, kon de scheidsrechter niet anders dan beide spelers met rood van het veld te sturen. 

De rode kaart had een verlammend effect op BBC JO15-3. Illustratief was de wijze waarop de 2-2 tot stand kwam. Een onschuldige terugspeelbal werd door Sander verkeerd ingeschat en tot ieders ontzetting hobbelde de bal de goal in. Even later werd het nog erger toen de verder sterk spelende Ynze onnodig de bal verspeelde in het eigen strafschopgebied, wat direct werd afgestraft: 3-2. BBC JO15-2 zag op deze manier een comfortabele 0-2 oorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

In de rust maande de trainer de spelers, die allemaal danig onder de indruk waren van de rode kaarten, tot kalmte. “Drie punten zijn mooi, maar fair play is belangrijker”, sprak de trainer. “Wij laten ons niet meer provoceren”.

De tweede helft had achteraf bekeken misschien beter niet meer gespeeld kunnen worden. De spelers van BBC JO15-2 kwamen de klap van de rode kaart voor Jorrit niet meer te boven. Doodzonde, zeker omdat het bij eerder ingrijpen door de scheidsrechter waarschijnlijk nooit zo uit de hand was gelopen, maar wel begrijpelijk. Dat Frisia JO15-3 nog drie maal scoorde en Emile bovendien nog tegen een onterecht gegeven gele kaart aanliep, is slechts voor de statistieken van belang.    

Een supporter.


Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Expert Meijer
Waldpop
Wijmenga
Wurkz

Advertentie

ING
Univé
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra