Toetjes

Toetjes

07-10-2016 || 19:43:00 || JO15-2 ||

Terug

Toetjes
Na de wedstrijd tegen Kollum JO15-2d heeft de Voorzitter de KNVB en de FIFA verzocht een aantal weken van rust in te bouwen. Ondanks het verlies, bleef de belangstelling voor BBC JO15-2 ongekend hoog. Vergeet Messi, Ronaldo en Ibrahimovic: de spelers van BBC JO15-2 zijn de nieuwe helden!
KNVB en FIFA waren uiteraard gevoelig voor de argumenten van de Voorzitter. Om al die aandacht in goede banen te leiden en de spelers de tijd geven aan de vele interviewverzoeken te voldoen, kreeg de ploeg dan ook de tijd die het nodig had. Een logische en goede beslissing, maar jammer voor de echte liefhebber die BBC JO15-2 natuurlijk liever ziet spelen dan praten.

Op 1 oktober 2016 was het gelukkig eindelijk weer zover. BBC JO15-2 mocht heerlijk uitgerust aantreden tegen Leovardia JO15-3d. Hoewel… uitgerust… De trainers hadden de ploeg natuurlijk wel keihard laten trainen en een pittig oefenpotje laten spelen. Bovendien hadden de trainers een heel creatief ‘trainingskamp’ bedacht: een bezoekje met de gehele selectie aan het plaatselijke WOK-paleis.

Voor de argelozer lezer komt dit misschien wat vreemd over, maar deze supporter weet dat juist in de Oosterse keuken veel ingrediënten worden gebruikt die (legaal) onder de prestatie verhogende middelen kunnen worden gerekend. Vooral de typische Chinese toetjes staan daar bij de echte kenner om bekend. De trainers zijn blijkbaar die echte kenners. Naar verluid zijn liefst 35 toetjes soldaat gemaakt tijdens dit ‘trainingskamp’!
In de wedstrijd tegen Leovardia JO15-3d was dit direct te merken. BBC JO15-2 schoot uit de startblokken en voor de tegenstander het goed en wel in de gaten had, lag de eerste bal al in het net: 1-0. Een geweldig doelpunt van diepe spits Dylan op aangeven van Emile. GOOAALLLLL!!!!  De stadionspeaker verslikte zich bijna in zijn koffie en ging er even goed voor zitten. Dit beloofde wat!

De trainers zagen het met genoegen aan maar wilden er ook voor waken dat de spelers te veel energie zouden verspelen in deze wedstrijd. Het seizoen is immers nog lang en de toetjes raken op een gegeven moment uitgewerkt. Direct na de 1-0 gaven zij dan ook opdracht een tandje terug te schakelen. Dat bleek echter niet mee te vallen. De spelers waren er duidelijk op gebrand snel afstand te nemen en stonden dan ook scherp. Vaak iets te scherp: liefst 12 maal werd een veelbelovende aanval, overigens volkomen terecht, afgevlagd door de assistent scheidsrechter. Desondanks wist Emile de keeper van Leovardia JO15-3d tot twee maal toe met een geweldige lob te verrassen. De Spaanse verslaggever die naast mij stond was duidelijk onder de indruk en  zinspeelde al op een tussentijdse transfer van deze snelle speler naar Barcelona, maar daar zal de Voorzitter ongetwijfeld een stokje voor steken. Dankzij de sublieme goals van Emile, bereikte BBC JO15-2 de rust met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de ‘thee’ speelde BBC JO15-2 duidelijk wat rustiger. Passes kwamen daardoor beter aan en de assistent scheidsrechter kon zijn vlag vrijwel de gehele tweede helft strak naar beneden houden. Leovardia JO15-3d kon BBC JO15-2 slechts met kunst en vliegwerk van scoren afhouden, maar wist dat het een kwestie van tijd zou zijn alvorens de ploeg van Peter en Pieter, in de volksmond al het ‘P-team’ genoemd, de score zou uitbouwen. Twee uitstekende corners van Calvin werden door respectievelijk Folkert en Jorrit op waarde geschat waardoor het 3-0 en 4-0 werd. De Spaanse verslaggever werd nu helemaal gek. Caramba!! Deze Ollanders waren het beste wat hij sinds de legendarische El Flaco had gezien!     

Het hek was nu helemaal van de dam. De toetjes deden hun werk en BBC JO15-2 was overal tegelijk. Gek werden ze ervan, de coaches van Leovardia JO15-3d… Kort na de 4-0 was het dan ook alweer raak. Marinus soleerde door de verdediging en rondde af met een strak diagonaal schot: 5-0. Nog geen twee minuten later was het alweer raak. Emile liet de keeper voor de derde keer deze wedstrijd kansloos en tekende de 6-0 aan. ‘Tien, tien’!,  scandeerde het uitzinnige publiek en de Spaanse verslaggever kwam superlatieven te kort. De koek was echter nog lang niet op. Op aangeven van Sietse-Hessel was het Chris die de zevenklapper vol maakte en even later tekende Marinus voor zijn tweede en BBC JO15-2’s achtste doelpunt: 8-0.

De Spaanse verslaggever zat nu aan het zuurstof met een gelukzalige glimlach om zijn mond. Het was de goede man allemaal net eventjes teveel geworden…  Na de 8-0 nam BBC JO15-2 eindelijk gas terug, waardoor de bezoekers met twee, overigens knappe,  goals alsnog de eer konden redden en de eindstand op 8-2 bepaalden. BBC JO15-2 had vandaag op een geweldige manier orde op zaken gesteld en hun status als top team bevestigd. De toetjes hadden hun werk gedaan.

Een supporter.  

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wijmenga
Expert Meijer
Wurkz
Waldpop

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra