BBC JO15-2 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

BBC JO15-2 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

12-09-2016 || 00:17:00 || JO15-2 ||

Terug

BBC JO15-2 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

De Voorzitter kon er maar niet aan wennen. Ruim voor het eind van het vorige seizoen dat zoals verwacht weer succesvol was verlopen voor zijn BBC, had hij bepaald dat de toptalenten van de vereniging  het komende seizoen zouden spelen in de C2. Calvin Dijkman kon, transfervrij, worden teruggehaald van ONB uit Drachten en met Peter van der Wielen en Pieter Elzinga had hij het trainersduo weten te strikken dat in de internationale sportpers lang genoemd werd als opvolgers van de bij Ajax opgestapte Frank de Boer. De Amsterdammers leken lang de beste papieren te hebben, totdat de Voorzitter zich er persoonlijk mee ging bemoeien en het pleit snel beslecht was. “Natuurlijk kiezen wij voor de C2 van BBC. Dat is een no-brainer”, aldus een opgetogen Peter en Pieter. “Ajax is een leuke ploeg, maar BBC C2 is het echte werk!”

Met de selectie en de technische staf ruim voor aanvang van het seizoen op orde, kon de Voorzitter tevreden zijn. Dat was hij ook, tot hij een berichtje uit Zeist onder ogen kreeg. De heren van de voetbalbond hadden besloten de teambenamingen aan te passen. Niks geen C2, maar JO15-2! De Voorzitter, een man van tradities, vond dit maar niets. JO15-2. Dat klonk toch helemaal niet? Wat was er mis met C2? Hij begreep echter ook dat zelfs hij hier weinig aan veranderen kon. Er restte de Voorzitter dan ook weinig anders dan te oefenen. JO15-2 , JO15-2, JO15-2, C2 hè, verdorie…    

Op het veld hadden de spelers er gelukkig minder moeite mee. De oefencampagne was succesvol verlopen en de fans waren klaar voor de eerste wedstrijd tegen Kollum JO15-2d op het zonovergoten sportcomplex van Kollum. Vandaag zou BBC JO15-2 echt van start gaan! Ynze en Ate-Durk, die op het laatste moment als vervanger was opgeroepen voor de geblesseerde Sietse-Hessel,  begonnen op de bank. Vanwege de warmte hadden de trainers hun spelers opdracht gegeven niet met hun krachten te smijten. Heel verstandig, natuurlijk, maar op deze manier kon de tegenstander tot hun eigen verbazing goed bij blijven. De wedstrijd ging in de eerste helft dan ook lang min of meer gelijk op, al kreeg BBC JO15-2 langzaam maar zeker grip op de wedstrijd. Achterin stond het goed met Jorrit als betrouwbaar slot op de deur. De kleine, watervlugge, Marinus was een plaag voor de defensie van Kollum JO15-2d en in het centrum was Dylan constant aanspeelbaar. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 33e minuut was het dan ook raak. Hindrik stuurde Emile weg aan de rechterkant die zich met een paar soepele bewegingen vrij speelde om verwoestend uit te halen met een diagonaal schot dat over de vertwijfeld graaiende keeper in het doel verdween: 0-1. Het stadion schudde op zijn grondvesten en de fans scandeerden ‘BBC C2 olé, olé’. Ook zij waren blijkbaar nog niet gewend aan de nieuwe benaming van hun team…

Na de rust brachten de trainers Ate-Durk en Ynze in voor Folkert en Hindrik. Kollum JO15-2d was wat scherper uit de kleedkamers gekomen en de wedstrijd leek wat te kantelen. Toch kreeg BBC genoeg kansen, maar het ontbrak vaak aan de eind pass. Kollum JO15-2d putte moed uit het feit dat BBC JO15-2 verzuimde afstand te nemen en kwam een paar keer gevaarlijk door. Sander hield zijn doel lang schoon, maar in de 13e minuut van de tweede helft moest hij toch buigen voor een strakke schuiver door het midden: 1-1.

De gelijkmaker had een onverwacht effect op BBC JO15-2. Afspraken werden vergeten en posities verlaten in een poging zo snel mogelijk weer op voorsprong te komen. Hoewel de druk op de goal van Kollum JO15-2d hierdoor toenam, wilde de verlossende tweede treffer maar niet vallen. Zoals zo vaak in het voetbal valt de goal dan juist aan de andere kant. Vijf minuten voor het eindsignaal was het raak. Een knap uitgespeelde aanval over rechts belandde bij de spits die de bal voor het intikken had: 2-1. Ongeloof op de tribunes, maar toch ook berusting. Soms loopt het even niet zoals je wilt, zelfs niet als je BBC C2 ehhh… JO15-2 bent.

Een supporter
 

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wijmenga
Wurkz
Waldpop
Expert Meijer

Advertentie

ING
Univé
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra